37 dagen zonder alcohol

Dry January is voorbij, dus een goed moment voor mij om te starten met een periode alcholvrij. In januari bedacht ik pas halverwege dat ik op zich wel mee had willen doen, maar ja, toen was iedereen al op de helft. Bovendien wil ik niet iets doen omdat iedereen het doet, dus nu lekker op mijn eigen moment.

In 2017 heb ik al eens 30 dagen bewust geen alcohol gedronken (lees hier hoe dat toen beviel) en het leek me gezond om dit opnieuw te doen. Wat ik lastig vind, is dat ik eigenlijk vrijwel geen frisdrank lust en vruchtensap vind ik vaak zonde van de calorieën. Daarom maakte ik ooit met mezelf de afspraak om, met uitzondering van bier en wijn, geen calorieën te drinken. De komende tijd wordt het dus koffie, thee, water en Rivella. Thuis is dat geen probleem, maar als ik ergens anders ben kan dat nog wel eens lastig worden, omdat er niet altijd Rivella is.

Onlangs ging ik naar een reünie en ik was de BOB. De organisatie had echt met iedereen rekening gehouden: 10 soorten frisdrank, Radler 0.0, maar helaas geen Rivella. Na de hele dag water, besloot ik dan maar een glaasje jus d’orange te nemen, want Radler lust ik ook niet, maar bij elke slok dacht ik aan alle loze calorieën die ik naar binnen werkte. Hoe ik voor de gewenste variatie ga zorgen, weet ik nog niet, dus tips zijn welkom!

Na mijn vorige alcoholvrije periode voelde ik me niet echt anders, dus ik ben benieuwd of ik nu verschil merk. Het is sowieso goed voor je maag, lever en alvleesklier om langere tijd geen alcohol te drinken.

Waarom nou 37 dagen? Mijn 37e verjaardag staat voor de deur, dus ik heb besloten om 37 dagen voor die datum te starten en dan kan ik op mijn verjaardag proosten met een lekker glaasje prosecco.
Of Jip en Janneke bubbels als ik toch besluit alcoholvrij te proosten.

4 gedachten over “37 dagen zonder alcohol

      1. Ellen

        Drankjes die op alcohol lijken maar het niet zijn vind ik niet zo lekker. Alternatieven zijn nergens mee te vergelijken en dat is wel heel fijn!

        Like

Plaats een reactie